Leiripaikka Bengtsår

Bengtsårin leirikeskus,
os. Bengtsårin laituri 10900 Hanko

Bengtsårin leirikeskus sijaitsee Hankoniemen pohjoispuolella saaristossa. Matkaa Helsingistä tulee noin 120 km. Saarelle on Hankoniemeltä Santalasta vesibussikuljetus (noin 1 km).

Leirikeskuksen omistaa Helsingin kaupunki. Alueella on eri saarilla 7 leirialuetta, joista Nuorten Kotkien leirit järjestetään Barnholm-nimisellä saarella. Barnholmissa ei ole sähköä, eikä lämmitettäviä rakennuksia. Majoitus on teltoissa.

Ruokailut tapahtuvat noin 60 henkeä vetävässä ruokailukatoksessa, jonne nuorisoasiainkeskuksen leirikeittiö toimittaa ruoan lämpöastioissa viereisestä Bengtsårin saaresta (noin 100 m venematka).

Bentsårissa on puulämmitteiset saunat (2 kpl), keittiö- ja huoltorakennukset. Talvikaudella saunoilla sisämajoitustilaa noin 20 hengelle. Alueella nurmipintainen kenttäalue, luontopolku, vesitoi- mintapiste (jossa veneitä, kanootteja, jollia ja polkuveneitä).

Leiripaikka on todellinen vesiharrastajan paratiisi, jossa voi turvallisesti hankkia uusia kokemuksia vesillä. Nuorilla Kotkilla on saaressa 2 kpl omia merikelpoisia veneitä, jotka luovat mahdollisuuksia myös muihin vesiharrasteisiin, kuten kalastusretkiin, vesileluihin ym.

[kartta]