Tervetuloa Barnholmiin!

Innokkaat leiriläiset saapuivat maanantaina aamupäivästä Bengtsårin laiturille, josta vesibussi “Benkku” ja nopeampi alus “Merikatti” kuljettivat meidät ja tavaramme läheiseen Barnholmin leirisaareen. Saari on pieni – sen ympäri kävelee vain 10:ssä minuutissa, puolet siitä on kalliota, puolet metsää. Telttoja leirikalliolla on kaiken kaikkiaan 20, joissa 33 leiriläistä, 3 vertaisohjaajaa ja 10 ohjaajaa nukkuvat.

Sää oli pilvinen, mutta onneksi ei satanut. Heti lounaan jälkeen lähdimme Bengtsårin pääsaareen toimintarannalle, jossa pääsi melomaan kajakeilla ja polkemaan polkuveneillä. Rohkeimmat uskalsivat polskia 12-asteisessa vedessäkin. Viideksi siirryimme kaikki kahdella moottoriveneellä omaan saareemme syömään päivällistä, jonka jälkeen kävimme saunassa pääsaaressa. Iltapalaksi saimme kaakaota ja karjalanpiirakoita, jonka jälkeen olikin jo iltasadun aika. Kymmeneltä mentiin nukkumaan ja hiljaisuus laskeutui telttakylän ylle. Vain lokit huusivat viereisellä luodolla.