Saunanraikkaita

Meillä on viikon aikana ollut neljä saunavuoroa kahdessa eri saunassa, ranta- ja merisaunalla, joissa tytöillä ja pojilla on vuoroillaan ollut tunti aikaa peseytyä ja käydä laiturilta uimassa. Saunat sijaitsevat suoraan leirisaaremme edessä, joten matka moottoriveneillä ei ollut pitkä. Siestan jälkeen siirtyivät tytöt pienemmälle rantasaunalle viimeiseen saunavuoroomme pääsaareen.

Kun kaikki olivat päässeet saunalle, innokkaimmat kyselivät jo joko pääsisi uimaan. Vettä ripotteli ajoittain taivaalta ja jossain kaukana jyrähteli välillä ukkonen. Sehän ei uimareita haitannut, vesi tuntui lämpimältä. Hyvien löylyjen jälkeen kävivät lapset vuorotellen saunan kahdessa suihkussa, pesivät leiripäivän pölyt varpaistaan ja vaihtoivat puhtaat vaatteet päälle.

Koska tyttöjen saunavuoro oli tänään ensin, olimme ennen päivällistä hetken saaressamme vain tyttöjen kesken. Tytöt viihtyivät ruokakatoksella ohjaajien kanssa, kunnes Merna 7v huomasi: “Täällä on ihan hirveän sotkuista, saisinko siivota?”. Koska ennen saunaa oli satanut, oli ruokakatokselle kulkeutunut jalkojen mukana havunneulasia sun muuta luonnonroskaa. Päättäväisesti alkoivat tytöt harjata roskia yhdessä pois katokselta, ja lopulta kaikki halusivat päästä harjanvarteen. Miten ihanan tarmokkaita leiriläisiä!