Ruokaa!

Leirillä on kaksi asiaa, joiden on toimittava. Leirillä on nukuttava hyvät yöunet ja syötävä riittävästi ruokaa. Silloin jaksaa olla koko päivän mukana leirin toiminnassa.

Leirillä syödään aamupala, lounas, päivällinen sekä iltapala. Aamu- ja iltapala laitetaan omassa saaressa pääsaaresta saaduista tarvikkeista, mutta lounas ja päivällinen saadaan pääsaaren keittiöstä valmiina. Ruoka matkaa saaresta toiseen lämpöastioissa.

Lounaalla on keittoruokaa jälkiruuan kera ja päivällisellä vaihtelevasti erilaisia haarukalla ja veitsellä syötäviä ruokia. Tällä viikolla olemme syöneet esimerkiksi nakkisoppaa, pinaattikeittoa, pastabologneesea ja riisiä & kanakastiketta. Ruoka on maittavaa ja sitä on riittävästi.

Aamiaisella on vaihtelevasti muroja ja jogurttia sekä leipää. Puuroa  on kuitenkin saatavilla joka aamu. Iltapalalla on leipää, karjalanpiirakoita, lettuja…

 

Ennen ruokaa kädet pestään, jonka jälkeen suihkutetaan vielä käsidesiä. Sen lisäksi, että on mukava syödä ruokaa puhtain käsin, niin näin toimien ehkäistään kaiken laisten vatsapöpöjen leviäminen.

Kun on syöty masut täyteen ruokaa, jokainen tiskaa omat asiansa. Puhtaat astiat laitetaan kuivumaan ruokailukatoksen sivuilla oleville astiahyllyille odottamaan seuraavaa ruokailua.