Leiripaikka Lapinleiri

Utkujärven majat, Muonio

Utkujärven majat sijaitsevat Muoniosta pohjoiseen Kilpisjärvelle päin n. 10 km. Kun näet tienviitan vasemmalle “Utkujärven maja”, on enää 300 metriä ja olet perillä. Matkaa Helsingistä tulee yhteensä noin 1020 km.

Lähimpiin laskettelukeskuksiin ja Pallas-Ounastunturin luonnonpuistoon on lyhyt matka. Olostunturille 17 km, Pallastunturille 37 km, Leville 48 km, Ylläkselle 70 km ja Hettaan 52 km. Kittilän lentokentälle matkaa n. 90 km.

Päärakennus on rakennettu kahden tukkikämpän hirsistä. Myöhemmin sitä on peruskorjattu ja laajennettu. Päärakennuksessa keittiö, tupa (jossa ruokaillaan), sauna ja wc:t ja vaatteiden kuivatustilaa. Tuvassa on vuolukivitakka.

Alueella on myös kaksi paritaloa. Kummassakin paritalossa on kaksi huoneistoa, joihin kuuluu kaksi makuutilat, oleskelutila keittiönurkkauksineen ja wc/suihku sekä saunat. Lisäksi pihapiirissä on kaksi kaksikerroksista aittaa sekä kota, kertalämmitteinen rantasauna ja savusauna. Yhteensä majoitustilaa noin 50 hengelle.

 


 

Tiurahovin maja, Muonio

Tiurahovin maja sijaitsee Ylläsjärveltä Muonioon johtavan tien varressa. Matkaa Helsingistä tulee noin 980 km.

Tiurahovi on vanha savottakämppä, joka sijaitsee Muonion Tiurajärven kylässä ja samannimisen järven rannalla. Lähimpiin laskettelukeskuksiin on lyhyt matka. Ylläkselle noin 15 km, Leville ja Pallakselle noin 50 km.

Tiurahovin majoitusmuoto on retkeilymajatyyppinen ja jakautuu seuraavasti: yksi 20 hengen tupa, yksi 18 hengen tupa, yksi 10 hengen tupa, yksi 3 hengen huone, yksi 2 hengen ns. emännän huone keittiön yhteydessä. Huoneissa on laverit kahdessa kerroksessa, lavereilla patjat, tyynyt ja huovat. Yhteensä majoitustilaa noin 50 hengelle.

Puulämmitteinen sauna sijaitsee Tiurajärven rannassa. Niin juoma kuin saunavesikin tulevat lähdekaivosta. Piharakennuksessa on varasto, puuliiteri ja erillinen oleskelu / illanviettotupa. Tupaan mahtuu kolmisenkymmentä henkilöä. Pihapiirissä on kota ja rannan tuntumassa laavu, joissa myös tulistellaan ja istutaan iltaa. Wc:t sijaitsevat erillisessä rakennuksessa.